Som Tam
Som Tam (Papaya salade)
Deze Som Tam papaya salade is één van de meest voorkomende pittige Thaise salades en wordt doorgaans geserveerd met gegrilde kip (kai yang) en plakkerige rijst (khao neow).Voorbereiding: | 30 minuten |
Kooktijd: | 0 minuten |
Totaal: | 30 minuten |
Geschikt voor: | 6 personen |
Calorieën: | 320 |
Vet: | 10 gram |
Cholesterol: | 40mg |
2 beoordelingen |
Ingrediënten
- 2 kopjes groene papaya (gemalen)
- ½ kop wortel (gemalen)
- ½ kopje snijbonen (in plakjes)
- 2 eetlepels vis -of sojasaus
- 1 ½ eetlepel palm suiker
- 3 eetlepels limoensap
- ½ kopje tomaten (in partjes)
- 1/3 kop gedroogde garnalen
- ¼ kop pinda’s
- 10 hele groene pepers
- 5 teentjes knoflook
- 3-4 eetlepels tamarinde
Instructies
- Bereid de papaya en wortelen door deze te vermalen. Maak tamarinde sap door het mengen van 1 eetlepel tamarinde met 1/3 kopje warm water. Oplossen door te breken tussen de vingers. Voeg geleidelijk aan meer tamarinde toe, tot een verhouding van tamarinde en het water tot ¼ van concentraat overblijft.
- Verdeel de resterende ingrediënten in twee delen. Stamp de knoflook en pepers met een mortier of stamper totdat deze een pasta is. Voeg de gedroogde garnalen en chili toe en stamp deze. Doe hetzelfde met de papaya en wortel. Blijven mengen en stampen totdat de papaya en wortel zijn doordrenkt met chili en knoflook smaak.
- Voeg de tamarinde -en limoensappen, vissaus en palmsuiker toe. Roer en stamp om goed te mengen.
- Voeg de tomaat toe en roer voorzichtig.
- Serveer en garneer met gemalen pinda’s.
Meer Thaise recepten
Thaise Groene Curry
Thaise groene curry is een milde curry.
Pad Thai
Dit Pad Thai recept leert je een smakelijk gebakken noedelgerecht.
Tom Yam Goong
Tom yam is een typisch Thaise soep.
28 November 2011, 0:43
Lekker pittig gerecht, ik houd er wel van. Leuk recept om eens uit te proberen!
23 Augustus 2012, 23:15
heerlijk gerecht! verslavend gewoon! gezond en erg lekker!