Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Som Tam

Som Tam (Papaya salade)

Deze Som Tam papaya salade is één van de meest voorkomende pittige Thaise salades en wordt doorgaans geserveerd met gegrilde kip (kai yang) en plakkerige rijst (khao neow).
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:0 minuten
Totaal:30 minuten
Geschikt voor:6 personen
Calorieën:320
Vet:10 gram
Cholesterol:40mg
2 beoordelingen
5
Ingrediënten voor Som Tam

Ingrediënten

  • 2 kopjes groene papaya (gemalen)
  • ½ kop wortel (gemalen)
  • ½ kopje snijbonen (in plakjes)
  • 2 eetlepels vis -of sojasaus
  • 1 ½ eetlepel palm suiker
  • 3 eetlepels limoensap
  • ½ kopje tomaten (in partjes)
  • 1/3 kop gedroogde garnalen
  • ¼ kop pinda’s
  • 10 hele groene pepers
  • 5 teentjes knoflook
  • 3-4 eetlepels tamarinde
Som Tam

Instructies

  1. Bereid de papaya en wortelen door deze te vermalen. Maak tamarinde sap door het mengen van 1 eetlepel tamarinde met 1/3 kopje warm water. Oplossen door te breken tussen de vingers. Voeg geleidelijk aan meer tamarinde toe, tot een verhouding van tamarinde en het water tot ¼ van concentraat overblijft.
  2. Verdeel de resterende ingrediënten in twee delen. Stamp de knoflook en pepers met een mortier of stamper totdat deze een pasta is. Voeg de gedroogde garnalen en chili toe en stamp deze. Doe hetzelfde met de papaya en wortel. Blijven mengen en stampen totdat de papaya en wortel zijn doordrenkt met chili en knoflook smaak.
  3. Voeg de tamarinde -en limoensappen, vissaus en palmsuiker toe. Roer en stamp om goed te mengen.
  4. Voeg de tomaat toe en roer voorzichtig.
  5. Serveer en garneer met gemalen pinda’s.

Meer Thaise recepten

2 beoordelingen van ‘Som Tam’

  1. schreef:

    Lekker pittig gerecht, ik houd er wel van. Leuk recept om eens uit te proberen!

  2. schreef:

    heerlijk gerecht! verslavend gewoon! gezond en erg lekker!

Wat vind jij van ‘Som Tam’?