Tom Yam Goong
Tom Yam Goong (hete en zure garnalensoep)
Tom yam is een typisch Thais gerecht, een pittige soep dat vaak naast andere gerechten wordt besteld in een gezamenlijke maaltijd.Voorbereiding: | 30 minuten |
Kooktijd: | 10 minuten |
Totaal: | 40 minuten |
Geschikt voor: | 2 personen |
Calorieën: | 200 |
Vet: | 5 gram |
Cholesterol: | 25mg |
1 beoordeling |
Ingrediënten
- 4 hele pepers
- 2 kopjes kippenbouillon
- 4 takjes korianderblaadjes (vers)
- 4-5 eetlepels vissaus (of sojasaus)
- 2 limoenblaadjes
- 3 eetlepels citroengras (vers)
- 140 gram champignons (vers)
- 225 gram garnalen (vers)
Instructies
- Bereid de ingrediënten voor door de champignons in vieren te delen, het citroengras in plakken te snijden (dun en schuin vanaf het wortel-einde) en de garnalen te pellen.
- Breng kippenbouillon aan de kook met limoen en citroengras en kook het een extra minuut.
- Voeg verse champignons toe en kook deze gaar, ongeveer een minuut.
- Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze wit zijn.
- Haal de pan van het vuur, breng de soep op smaak met vissaus en limoensap (beetje bij beetje, naar smaak) en serveer deze direct, gegarneerd met chili pepers en koriander.
Meer Thaise recepten
Thaise Groene Curry
Thaise groene curry is een milde curry.
Pad Thai
Dit Pad Thai recept leert je een smakelijk gebakken noedelgerecht.
Som Tam
Som Tam is een pittige papaya salade.
28 November 2011, 22:41
Ziet er fantastisch uit dit recept! Ik ben niet heel erg thuis in de Thaise keuken, maar volgens mij heb ik een keer een vergelijkbare soep gegeten, alleen dan met kokosmelk, genaamd tom ka guy of tom yum guy..